Рада підтримала заборону на російську музику та книжки


Рада заборонила російську музику в українських медіа та громадському просторі

Законопроєкт №7273-д народні депутати прийняли 19 червня. Про це написав нардеп Ярослав Железняк. ЗА - 303 нардепи. Заборона не стосується співаків, які засуджують війну. Для цього створять так званий "білий список" російських виконавців. 

Як повідомила у мережі народна депутатка Оксана Савчук, Поект закону передбачає: аборону на території України відтворення аудіовізуальних творів у виконанні громадян і резидентів держави-агресора на радіо, телебаченні, в розважальних закладах,громадському транспорті (у комунальних та приватних перевізників), в закладах освіти, закладах культури та відпочинку, готельного та ресторанного бізнесу, кінотеатрах, громадському просторі тощо до звільнення всіх окупованих українських земель і припинення війни.

"Агресор веде проти нас не лише війну озброєнням, а в першу чергу інформаційно-пропагандистську. Маємо позбутися всього російського, щоб очисти нашу освіту, культуру і медійний простір", - переконана Савчук.

Також парламент заборонив імпорт та росповсюдження книг та іншої видавничої продукції (законопроєкт №7459) з РФ, тимчасово окупованих нею територій України та з Білорусі. ЗА - 306 депутатів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!