Результати ЗНО на Прикарпатті: Цьогоріч збільшилася кількість вилучень


Сьогодні, 22 червня представники ОПОРИ підбили підсумки проведення ЗНО-2016 на Прикарпатті.

За словами спостерігачів, жодних перешкоджань їм не було, Центр оцінювання якості освіти проводив все дуже прозоро і чітко, передає кореспондент Бліц-Інфо.

«Що стосується порушень, то серед школярів були спроби користуватися мобільними телефонами. Можливо це пов’язано з тим, що на першому тестуванні з Української мови не проводилась перевірка з металодетекторами і учасники очікували менш жорсткого контролю. Загалом цьогоріч було 17 вилучень з тестування з подальшим скасуванням результатів роботи. Це 2 учасники на тестуванні з Української  мови, 4 на основній сесії з математики, 9 – на історії України, та  по одному на тестуванні з біології та географії», - розповіла представник ОПОРИ.

Спостерігач також зауважила, що цьогоріч явка учасників була дуже висока, більше 95%. Проте,  якщо порівнювати динаміку вилучень з минулими роками то вона також збільшилася.

Що стосується інших порушень, то основними були такі, коли учасники прибували з неналежними документами, або без документів. Зокрема з ксерокопіями.