Роботи по ремонту доріг в Івано-Франківську зупинилися через держказначейство


Казначейство блокує кошти на суму 7 мільйонів гривень

«У березні цього року сесія прийняла звернення щодо дій Державної казначейської служби, у якому йшлося про блокування коштів міського бюджету у минулому році, — заявив на сесії Івано-Франківської міської ради голова бюджетної комісії Роман Онуфріїв. — Це було зроблено для того, аби надалі запобігти цьому негативному явищу. Всупереч нашому зверненню, казначейство і надалі системно блокує кошти міського бюджету. Зокрема, станом на сьогодні, безпідставно не перераховано коштів на суму близько 7 млн. гривень. Це все при тому, що на рахунку міського бюджету ці гроші є».

Через блокування рахунків, від сьогодні в Івано-Франківську зупинився ремонт доріг.

Підприємство ТзОВ «Івано-Франківськавтодор», яке займається ремонтом доріг обласного центру, з вини казначейства, має неоплачених платіжок на суму 3 мільйони 200 тисяч гривень. 650 тисяч – це борг Угорницької сільської ради. Решту суми боргує казначейство. Тож робота «Івано-Франківськавтодору» зупинилася. Про це кореспонденту «Бліц-Інфо» повідомив керівник ТзОВ «Івано-Франківськавтодор» Андрій Шуневич.

Через блокування коштів міського бюджету зупинився й асфальтний завод, що знаходиться в Хриплинській промзоні. Завод вичерпав усі свої резерви і немає ресурсів для закупівлі матеріалів для виготовлення асфальтно-бетонної суміші. Їхнім асфальто-бетоном користувалося й КП «ДРЕУ», до якого також кошти не надходять.

Вчора «дорожники» завершили ремонт доріг в мікрорайоні Пасічна. А коштів для закупівлі асфальту немає.