Розгром під Білогорівкою: ворог втратив майже 1000 військових і 100 одиниць техніки


На Луганщині загарбники у Білогорівці, намагаючись переправитись через річку Сіверський Донець, втратили майже тисячу чоловік живої сили та біля 100 одиниць військової техніки.

Про це у Телеграмі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у своєму відеозвернені, передає Укрінформ.

«Та ганебна операція, яку вони (загарбники – ред.) провели у Білогорівці, увійде в історію цієї війни між росією та Україною, як їх поразка на Луганщині. Тому що майже 100 одиниць техніки там розбили Збройні сили України, загинуло там у них два батальйона, а це майже тисячу бійців. Також декілька понтонів зруйновано. Всі намагання переправитися і створити плацдарм у Білогорівці, вони всі були розбиті, нічого в них не вийшло», - заявив Гайдай.

Він додав, що на жаль, такі плани ворог не залишає. У планах загарбників оточення обласного центру – міста Сєвєродонецьк і він продовжує атакувати в цьому напрямку.

«Багатотисячна російська навала намагається прорватися ближче до міста, але їм це не вдається. В селах на підступах до Сєвєродонецька наші захисники дають гідну відсіч, тож рашисти, навіть відступають. Бої тривають», - повідомив керівник ОВА.

Раніше The New York Times опублікував статтю, в якій йдеться, що втрати військ рф, які намагалися переправитися через Сіверський Донець на Луганщині, є одними з наймасштабніших від початку війни, вони породжують у росії відчуття катастрофи.

Луганщина постійно зазнає обстрілів з боку російської армії, в області зруйновані багато житлових будинків, об'єкти інфраструктури, навчальні заклади, пошкоджені лікарні. За словами керівника Луганської ОВА, у регіоні залишалися понад 40 тис. мирних жителів, які відмовлялися евакуюватися.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!