Садовий не прийшов на дебати із Кошулинським


Сьогодні у Львові громадська рада при ЛОДА запросила обох кандидатів у мери Львова на дебати перед другим туром виборів. Однак наразі на зустріч прийшов лише кандидат від ВО «Свобода» Руслан Кошулинський.

Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Кандидати в мери під час дебатів мали б ознайомити громадськість зі своїми програмами, після чого громадська рада при Львівській ОДА ухвалить рішення, кого підтримувати у другому турі виборів.

На початку зустрічі члени громадської ради зачитали проект резолюції, яку наприкінці запропонують підписати спільно з кандидатом, якого підтримають. Серед вимог громадськості: створення громадської ради при Львівській міській раді, передбачити за нею право впливати на рішення сесії, виконкому, кадрові питання. Запровадити персональну звітність і відповідальність чиновників тощо.

Руслан Кошулинський у своєму виступі зазначив, що цілком підтримує пропозиції громадської ради і виступає за повну відкритість і співпрацю з громадою. Наразі «свободівець» ознайомлює присутніх зі своєю програмою, це передусім і запровадження тарифного щита, переведення ТЕЦ на альтернативні види палива і повна відмова від російського газу, побудова незалежної від центральної влади господарки, боротьба зі смородом, вирішення проблеми зі сміттєзвалищем, антикорупційні заходи, соціальна підтримка бійців АТО і їхніх сімей тощо.

Обговорення розпочалося годину тому, однак мер Львова Андрій Садовий досі не з’явився. Проте його підлеглі запевняють, що чинний міський голова таки прийде.