Що шукають в інтернеті прикарпатці напередодні нового року


Одна із пошукових мереж проаналізувала запити мешканців Івано-Франківщини про Новий рік. З’ясувалося, що цікавитися святом вони починають ще у жовтні, а за два перші тижні грудня задають про нього уже біля 100 тисяч запитів.

Кожен четвертий запит на цю тему стосується святкового частування. Серед них трапляються запитання про те, як незвично подати улюблені страви, приміром [салат шуба в рулеті], приготувати вдома делікатеси з доступних продуктів, як от [червона риба із товстолоба], або «фірмові» десерти – [київський торт як у магазині рецепт]. Є запити на кшталт [диетические рецепты на новый год] чи [вегетаріанські новорічні страви], але таких зовсім мало.

Цього року в усіх регіонах України у рейтингу найпопулярніших новорічних страв лідирують салати – серед усього меню їх різновидів найбільше. Івано-Франківщина – не виняток, причому часто користувачі уточнюють: «небанальні», «цікаві» тощо. Також запитують про приготування конкретних страв, наприклад [салат мавпа].

Топ-5 рецептів, які шукають іванофранківці напередодні свята:
1. М’ясо по-французьки
2. Запечена качка
3. Піца
4. Салат «Цезар» 
5. Торт «Наполеон»

Кожен десятий запит на тему свят від мешканців Івано-Франківської області, як і від жителів інших регіонів, – про сценарії та конкурси: до прикладу, [сценарій на корпоратив тільки не боулінг] або [новорічний бал для випускника]. Ще приблизно стільки ж запитують про музику та святкові картинки – [намалювати пісню у лісі лісі темному].

Трохи менше цікавляться тим, що одягти і який зробити макіяж, щоб сподобатися вогняній Мавпі, а також що подарувати родичам і друзям.

Цікаво, що на Івано-Франківщині, як і в інших регіонах, найбільше щастить хлопцям і мамам – подарунки для них шукають найчастіше.

Далі за кількістю запитів ідуть вірші та побажання, тематичне кіно і телепередачі, святковий декор, гороскопи та запитання про те, як правильно загадати бажання, а також про інше навколоноворічне – наприклад, [дивитись, як святкують новий рік в букінгемсьокому палаці].

А ще мешканців Івано-Франківської області, як і жителів решти України, цікавлять прогнози на майбутній рік. Примітно, що запитів на кшталт [яким буде 2016 рік для України передбачення астрологів екстрасенсів] значно більше, ніж типу [що чекає україну в 2016 році на думку експертів].

Особливо людей хвилюють фінанси: [чи правда, що в 2016 році відмінять пенсії] або [який курс долларів буде в 2016 році в україні], але трапляються й звичайні побутові речі – наприклад, [прогноз погоди на наступний рік], [какой колір волосся в моді в 2016 році фото].

А ось які кумедні та просто цікаві запити задали Яндексу іванофранківці про Новий рік і Різдво:
[ялинка на новий рік своїми руками]
[якого місяця святкують новий рік і народження ісуса]
[тести що скоро новий рік]
[что подарить брату близнецу на новый год]
[новорічний подарунок легко і бистро своїми руками]
[сучасний сценарій на новий рік для старшокласників]
[новий рік івано франківськ які є клуби]