Секретар Івано-Франківської міськради Микола Вітенко: Ми озвучимо проблему з казначейством перед прем'єр-міністром Миколою Азаровим 10 вересня


Під час сьогоднішньої оперативної наради вже черговий раз піднімається питання стану виконання ремонту доріг міста. Як зазначив присутнім заступник директора КП «ДРЕУ» Віталій Бурко, підприємство наразі непереривно виконує роботи, проте заборгованість за виконані роботи все збільшується й збільшується.

Цифри заборгованості за здійснені ремонтні роботи доріг озвучив секретар міської ради Микола Вітенко: «Станом на 1 вересня казначейство заборгувало перед Управлінням капітального будівництва за виконані роботи 2 мільйони 429 тисяч гривень, а перед Департаментом комунального господарства, транспорту та зв’язку 2 мільйони 907 тисяч. Якщо добавити обидві цифри то виходить понад 5 мільйонів 300 тисяч».

Така ситуація може призвести до того, що знову зупиняться всі роботи. У зв’язку з цим, секретар міської ради зауважив, що якщо казначейство не проведе у найближчий час платіжні доручення, то про це варто буде запитати у Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, який приїде на Прикарпаття 10 вересня.

«Я звик, що наша область завжди є аутсайдером у плані субвенцій від держави, я звик до того, що місто є аутсайдером для області у плані розподілення залишків від тих мізерних субвенцій які йдуть на ремонт третьочергових доріг. Але я не можу звикнути до того, що держава не хоче віддати місту його гроші на ремонт доріг.

Це добре, що зараз дороги робляться, але у нас ще є чимало планів на цей рік – ремонт вулиці Дудаєва, ремонт вулиці Юності, встановлення вирівнюю чого шару на вулицях Хоткевича і Галицькій, ну й ремонт міжбудинкових проїздів. У листопаді місяці, якщо це все не буде зроблено будуть питати в першу чергу міську владу, зокрема й прокуратура. І нікому вже тоді не потрібні будуть ці гроші коли впаде сніг.

«Я сьогодні напишу лист до казначейства і буду не просто просити, а вимагати, бо просимо ми їх вже три місяці. А якщо з того нічого не буде, то я думаю, що 10 числа до нас приїжджає Микола Азаров і ми постараємося до нього достукатися, може він зможе допомогти. Тоді буде хоча б якась користь від його приїзду», - сказав Микола Вітенко.