Серед івано-франківських студентів понад 1300 іноземців


Найчастіше івано-франківські національні університети для навчання обирають – йорданці, туркмени, китайці, поляки та болгари. Також на Прикарпатті «гризуть» граніт науки громадяни Іраку, Нігерії, Індії, Палестини, Росії, Молдови, Гани, Сирії, Габону та інших. Географія студентів-іноземців доволі широка — близько сорока країн.

Про це кореспонденту «Бліц-Інфо» повідомили в прес-службі управління Державної Міграційної Служби в Івано-Франківській області.

«Із 1315 студентів з-за кордону, найбільше навчається в Івано-Франківському національному медичному університеті – 889 осіб. Другий за кількістю спудеїв в області  - Івано-Франківський національний технічний університет нафти й газу. У ньому навчається 416 іноземців. Найменше іноземців серед студентів Прикарпатського університету ім. В.Стефаника. Всього 33 особи», - зауважили в прес-службі.

За даними управління ДМС, в медуніверситеті найбільше студентів з Польщі (157 осіб), Йорданії (155), Індії (118), Іраку (93) та Нігерії (76). Національно-технічний університет нафти й газу найчастіше обирають громадяни Туркменістану (108), Китаю (33), Анголи (41) Іраку (27) та Азейбаржану (13 осіб). У Прикарпатському університеті з іноземців найбільше росіян – 28 осіб.  

«Всі іноземні громадяни на час навчання оформляють довідки на тимчасове проживання в Україні. І поки воно триває, мають право перебувати в країні», - повідомили в управлінні ДМС.