Шокін звільнив Володимира Орлова - протеже Яреми і спільника тіньового російського мільярдера Ігоря Сало


На редакційну пошту "Бліц-Інфо" надійшов лист про діяльність так званого "траспортного прокурора" Володимира Орлова, за яку гепрокурор звільнив його з посади. Публікуємо листа без змін:
Подейкують, причиною звільнення стала надзвичайно бурхлива діяльність «транспортного прокурора» в організації злочинних схем
 
Коли рік тому вже колишній Генеральний прокурор Віталій Ярема заявив про бажання призначити на посаду заступника начальника Головного управління процесуального керівництва та нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією, у сфері транспорту та в кримінальних процесах слідчих органів ГПУ - так офіційно звучить посада «транспортного прокурора», він зустрів досить рішучу відсіч з боку журналістів і громадськості. І не даремно. Адже Володимира Орлова інакше як «Вова-Транзит» не називають. Це прізвисько він отримав під час роботи на митниці за участь у різноманітних злочинних угрупованнях.
 
Володимира Орлова знають як «схемника» - людину, яка не розбирається в законодавстві, але добре вміє організовувати і реалізовувати всілякі схеми для незаконного видобутку грошей. Він був корисний багатьом можновладцям. Зокрема мав хороші стосунки з екс-міністром України, який втік, Клименком. Також він входить в близьке оточення тіньового україно-російського мільярдера Ігоря Сало (його підозрюють у рейдерських захопленнях більше десятка підприємств, серед яких завод з виготовлення інсулінів «Індар»). Є інформація, що з Сало Орлов має загальний злочинний бізнес. На даний момент це транспортування вугілля з території невизнаної ДНР і контрабанда наркотиків. І перший, і другий такий "бізнес" приносить величезні гроші. Тільки капітал цей побудований на крові і горі українців.
 
Заперечує Орлов і свою причетність до побудови контрабандних схем, пов'язаних з транзитними вантажами в Луганській митниці, а також звинувачення одеських активістів про вимоги ним хабара, уже працюючи в системі ГПУ, в розмірі 300 тисяч доларів.
Також свого часу Орлова звинувачували в незаконному «розмитненні» автомобілів, яке завдало державі значних збитків. 
 
Так що підстави - не допустити цього призначення, у громадськості були. Адже займаючи дану посаду, Володимир Орлова міг як почати, так і закрити будь-яке кримінальне виробництво будь-якого правоохоронного органу, в тому числі і прокуратури, на будь-якій стадії. За цей рік він неодноразово «допомагав» своїм спільникам, в тому числі і Сало. Нахабство Володимира Орлова просто не знає меж. Він розгорнув настільки бурхливу діяльність, що звільнити його було просто справою принципу для нового Генерального прокурора.
 
Нам стало відомо, що в даний момент у прокуратурі та МВС проводиться додаткова перевірка за фактом причетності співробітників до оборудки, які проводяться під керівництвом Ігоря Сало. Всім, хто був помічений у зв'язках з ним, загрожує звільнення та кримінальні справи.
 
До речі, за наявної у нас інформації, перевірки щодо співпраці державних службовців з тіньовим мільярдером-рейдером ведуться не тільки в МВС і прокуратурі. "На столі" у Міністра охорони здоров'я справа ще однієї подільниці Ігоря Сало - керівника "Укрмедпром" Тетяни Ткачик. Ймовірно, і вона "піде" слідом за Володимиром Орловим і рештою спільниками Сало.

З'явилася надія, що для початку «виконавці» як Володимир Орлов, а потім і їх покровителі (в тому числі і Ігор Сало) нарешті то понесуть заслужене покарання