Сьогодні почало діяти ембарго України на додатковий перелік російських товарів


Сьогодні, 2 лютого, набуває чинності постанова уряду від 20 січня про розширення ембарго на постачання в Україну низки російських товарів.

Нагадаємо, з 1 січня 2016 року Російська Федерація заборонила ввезення на свою митну територію українських товарів. Відповідну постанову про включення з 1 січня 2016 року України до переліку країн, з яких заборонено ввезення до Російської Федерації сільгосппродукції, сировини та продовольства, підписав прем'єр-міністр РФ Дмітрій Медведєв 21 грудня 2015 р. Заборона запроваджена до 5 серпня 2016 року, пише Тиждень.ua

30 грудня уряд схвалив дві постанови про контрдії на незаконні дії Російської Федерації. Перша постанова - про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять із РФ. І друга постанова - про ставки ввізного мита стосовно товарів, що походять із РФ.

Кабінет Міністрів з 10 січня 2016 року заборонив ввезення в Україну російських товарів. Згідно з постановою уряду №1147, заборона діятиме до 5 серпня 2016 року або до скасування заборони ввезення на митну територію Російської Федерації товарів сільськогосподарського призначення, продукції та сировини, що походять з України.

Також Кабмін 20 січня розширив введене з 10 січня 2016 року ембарго на постачання в країну низки російських товарів ще більш ніж 70 товарними позиціями.