Світовий банк спрогнозував зростання ВВП України на рівні 1% у 2016 році


За прогнозом Світового банку, економіка України у 2016 році зросте на равні 1%, з подальшим зростанням на рівні 2% у 2017-ому і на рівні 3% - у 2018 році.

Про це йдеться у звіті організації щодо глобального економічного зростання за червень, передає УНН.

Так, порівняно з січневими даними, організація підвищила прогноз на 2018 рік на 1%.

Згідно з прогнозом, загальне економічне зростання регіону становитиме близько 1,2% у 2016 році. Також вказано, що зважаючи на повернення до позитивного зростання в Росії і Україні, зростання економіки регіону прискориться до 2,6% в 2017-2018.

За даними Світового банку, Україна повернулася до позитивного зростання економіки на 0,1% (в річному обчисленні) в першому кварталі 2016 року, а скорочення у 9,9% в 2015 році було не настільки сильним, як передбачалося раніше.

"На базі інших наявних цього року дані також допустимо що спад досяг нижньої межі. Після різкого зростання цін в 2014 і 2015 роках, пов'язаних з девальвацією гривні зокрема, інфляція сповільнилася, у той час як валюта стабілізувалася, що дозволило у травні знизити облікову ставку до 18 відсотків", - йдеться у доповіді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П.Порошенко очікує зростання ВВП на рівні 1,1% у 2016 році

Вказано також, що західну частину України не зачепив конфлікт і вона відновлюється.

"Проте експорт та імпорт знизилися більш ніж наполовину в порівнянні з рівнем 2012 року і залишаються слабкими. Здатність банківського сектора щодо кредитування різко обмежені", - додали у Світовому банку.

При цьому вказано, що зовнішнє фінансування "залишається дорогим".

"Напруженість навколо боргової суперечки з Росією триває. Влада прагне підтримувати прогрес у програмі реформ, узгодженої з МВФ, не дивлячись на розвал правлячої коаліції, яка була замінена у середині квітня", - додали в організації.