ТОП-8 необхідних рис для успіху в бізнесі


Пристрасть, мотивація, наполегливість і трохи удачі - все це властиво успішним бізнесменам. Але що робить деяких підприємців надзвичайно успішними? Всі вони володіють цими 8 звичками.

Про це пише Знай, з посиланням наEntrepreneur.

1. Вони прокидаюсь до світанку

Як говорить українське прислів'я, рання пташка росу п'є, а пізня -сльози ллє. Успішні підприємці та керівники бізнесу, завжди встають рано, аби вхопити цю саму "росу". Але вони не просто так прокидаються рано. Вони прокидаються задовго до того, як встануть. Причина? Це дає їм час, щоб відповісти на електронні листи, проглянути новини або потренуватися. Дослідження показали, що ранні пташки працюють більш продуктивно.

2. Вони не бояться конкуренції

"Якщо ви хочете бути успішним у бізнесі, ви повинні зустрічати своїх конкурентів з розпростертими обіймами, але не дозволяйте їм переступати через вас. Правильний баланс між повагою до суперника та зосередженням на тому, як ви можете перемогти їх - ось формула перемоги", - говорить Річард Бренсон, засновник Virgin Group. Ось чому він частенько обідав зі своїми конкурентами.

"Я завжди вірю в те, що можна подружитися зі своїм ворогом. Декілька років тому British Airways йшли на все, аби викинути нас з бізнесу. Після суду над сером Коліном Маршаллом, запросив його на обід. Ми чудово пообідали в моєму будинку в Лондоні, після цього зарили сокиру війни та стали друзями", - додав Бренсон.

3. Час від часу відволікаються від справ

Власникам бізнесу необхідно мати деякий час, аби відпочити, перезарядитися, а часом й відточити якісь навички. Це не тільки допоможе їм на практиці, а й хороший спосіб аби відволіктись та звільнити свій розум. Замість того, аби "зависати" на проблемах, краще зробити невелику паузу, аби надихнутись чимось новим. Ось чому Білл Гейтс полюбляє проводити свої обідні перерви граючи в карти.

4. Вони знають, як компенсувати свої слабкості

Великі підприємці не завжди всебічно розвинені. Вони не стають лідерами світового класу в декількох різних аспектах діяльності, а стають кращими у якійсь одній галузі. Вони визнають не тільки свої сильні сторони, але й недоліки. Вони успішно знаходять тих, хто може допомогти їм компенсувати ці недоліки", - говорить спів-автор книги Strengths Based Leadership.

5. Вони щедрі

Ви коли-небудь помічали, що кращі підприємці зазвичай дуже щедрі? Це не означає, що вони просто бездумно витрачають гроші, це може бути благочинність, або заохочення інших працівників. Навчитися віддавати та ділитися - це важливий крок, який може допомогти в житті та бізнесі.

6. Вони часто говорять "ні"

Власники бізнесу повинні бути чемними з постачальниками та клієнтами, але це не означає що ви повинні погоджуватися з усіма та бути підлабузниками. Як колись сказав Воррен Баффетт, один з найуспішніших та найбагатших інвесторів у світі за версією "Форбс": "Різниця між успішними і дуже успішними людьми в тому, що дуже успішні говорять "ні" майже весь час".

7. Вони не витрачають час на вирішення дрібних задач

Власники бізнесу знають, як залишатися розумово і емоційно сильними протягом дня. Вони не витрачати свій час на участь в буденних і несуттєвих рішеннях. Ось чому Цукерберг має шафу одягу, яка містить тільки сірі футболки і толстовки.

8. В них є життя поза бізнесом

Джон Янч, засновник Duct Tape Marketing, заявив, що він помітив серед власників бізнесу одну спільну рису. "Зараз ти можеш запустити свій бізнес без будь-якої взаємодії з іншими людьми, але люди повинні взаємодіяти для того, щоб жити. Тож, коли наступного разу збиратиметесь на конференцію чи бізнес-зустріч, випийте кави з вашим клієнтом чи людиною, яку ви ще не знаєте. Саме так ви знайдете стратегічних партнерів, нові перспективи, можливості для навчання та росту".