ТзОВ «СТЕК» хочуть позбавити статусу виконавця послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання в Івано-Франківську


Департамент комунального господарства, транспорту і зв’язку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради ініціюватиме рішення про позбавлення ТзОВ «Станіславська теплоенергетична компанія» статусу виконавця послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання в місті, якщо ті не врегулюють свої відносини з Івано-Франківськими комунальними підприємствами.

Про це кореспонденту «Бліц-Інфо» повідомили у Департаменті комунального господарства, транспорту та зв’язку міськвиконкому.

«У випадку, якщо ТзОВ «Станіславська теплоенергетична компанія» не врегулює свої відносини з комунальними підприємствами міста та не переорієнтує свою діяльність із заробляння грошей на забезпечення мешканців якісними послугами, Департамент буде ініціювати рішення про позбавлення їх статусу виконавця послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання в місті», - кажуть у Департаменті.

Як повідомили фахівці департаменту, в процесі виконання робіт підготовки до зими стикнулися з повною безвідповідальністю приватної теплопостачальної організації.

«ТзОВ «СТЕК» самоусунулось від підготовки житлових будинків до зими і за них це змушене було в останній момент робити ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго». На  думку керівництва даної компанії, вони повинні тільки подавати теплоносій до будинку, а чи буде тепло в мешканців їх не цікавить. При цьому кошти з мешканців дане ТзОВ збирає самостійно і дуже справно», - зазначають фахівці Департаменту комунального господарства.

Крім того, керівники департаменту зауважили, що – це не єдине від чого самоусунулась та не бажає робити компанія «СТЕК»

«Вони не платять за воду, яку беруть у комунального підприємства «Івано-Франківськводоекотехпром» для подачі мешканцям, не платять за транзит теплоносія мережами ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго», не бажають здійснювати повірку та обслуговування будинкових лічильників. В останніх вони не зацікавлені ще й тому, що по лічильнику мешканці платять за тепло набагато менше ніж по нормативу», - запевняють комунальники.

 До того ж, керівництво СТЕК відмовились від участі в загальнодержавній програмі, згідно якої за кошти державного бюджету мали бути придбані будинкові лічильники, а СТЕК мав тільки взяти їх на баланс та обслуговувати.