У Болехові провели конкурс на посаду директора школи: суд скасував його результати


Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив вимоги позову мешканця Прикарпаття, визнав протиправними та скасував рішення Конкурсної комісії на посаду директора загальноосвітньої школи, а також розпорядження міського голови Болехова, яким було прийнято на роботу переможця проведеного конкурсу.

«Питання дотримання процедури формування та затвердження складу конкурсної комісії та оцінка правомірності розпорядження міського голови м. Болехова про затвердження складу конкурсної комісії були предметом розгляду в адміністративній справі, у якій Івано-Франківським окружним адміністративним судом ухвалено рішення, яким, серед іншого, визнано протиправним та скасовано це розпорядження», - зазначається у рішенні.

Судом тоді було встановлено недотримання порядку формування конкурсної комісії, вимог до її членів.

«Оскільки обставина щодо формування конкурсної комісії для проведення конкурсного відбору на посаду директора Болехівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 з порушенням Закону встановлена у судовому рішенні, правомірність складу цієї конкурсної комісії не підлягає повторному встановленню в межах розгляду цієї справи. При цьому, формування комісії з порушеннями Закону виключає можливість її функціонування як законного органу», - пояснюється у рішенні суду.

Суд роз’яснює, що у межах спірних правовідносин проведення та встановлення результатів конкурсу на посаду директора Болехівської ЗОШ конкурсною комісією, сформованою з порушенням вимог законодавства, має наслідком недійсність результатів такого конкурсу. І відповідне розпорядження щодо прийняття на роботу переможця такого конкурсу, є протиправним та таким, що підлягає скасуванню.

Рішення суду набрало законної сили сьогодні, 16 травня.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!