Міський голова Болехова ветував рішення депутатів про розпуск виконкому


Міський голова Болехова Іван Яцинин ветував рішення депутатів про розпуск виконкому, оскільки половина депутатів не з'явилась на засідання.

Нагадаємо, 4 лютого під час позачергової 25 сесії Болехівської міської ради депутати прийняли рішення про розпуск виконкому, звільнення заступниці міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ілони Калитин, дострокове припинення повноважень секретаря міської ради Ігоря Герецького та звільнення з посади керуючого справами міськвиконкому Івана Івашківа.

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міський голова має право в п’ятиденний термін з дня ухвалення радою будь-якого рішення не погодитися з цим рішенням і винести його повторно на розгляд сесії міської ради. А рада повинна підтвердити на пленарному засіданні ухвалені рішення та підтримати їх не менш ніж двома третинами від загального складу ради голосів.

Читайте також: У Болехові депутатам перед сесію роздали повістки. Ті вважають це політичним тиском

Оскільки процедура розгляду та ухвалення цих рішень була порушена, міський голова скористався правом вето та своїми розпорядженнями зупинив дію ухвалених рішень. До кожного з них він висловив свої зауваження із обґрунтуванням і скликав позачергову сесію 10 лютого 2023 року. Але засідання не відбулося, оскільки на сесію прибуло менше половини депутатів від загального складу раду.

Мер дав депутатам ще одну можливість підтвердити ухвалені рішення та повторно скликав сесію щодо розгляду ветованих рішень ради 11 лютого 2023 року. Ця сесія також не відбулася через відсутність кворуму, рада вдруге не зібралася для повторного розгляду рішень та не підтвердила їх.

Якщо рада з підстав відсутності кворуму не змогла відхилити зауваження міського голови та не підтвердила свої попередні рішення, вони вважаються такими, що не набрали чинності.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!