У Франківську презентували нову маршрутну мережу громадського транспорту


Розробка нової маршрутної мережі громадського транспорту Івано-Франківська проводилася протягом декількох місяців.

Про це сьогодні під час її презентації розповів директор департаменту комунального господарства транспорту та зв’язку Михайло Смушак, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«Попередня схема маршрутної мережі мала труднощі, тож перед проектантами ставилося завдання виправити всі недоліки», - зауважив головний комунальник.

Смушак виділив п’ять основних змін. Зокрема, рівномірне заповнення всіх вулиць міста, розвиток муніципального транспорту, тобто розмежування автобусів та тролейбусів, розвиток маршрутів з великогабаритними автобусами, заміна дублюючих маршрутів та вирішення проблемних ділянок транспортної мережі (Новгородська, Дністровська).

Презентував проект розробник Віталій Цих. За його словами, нумерація автобусів здійснюватиметься з 21 номеру.

«Це робиться для того, щоб не збігалися нумерація з тролейбусами», - зауважив Цих.

Відтак, він розповів про основні зміни, що будуть у транспортній системі.

«Є 10 тролейбусних маршрутів на них їздять 45 тролейбусів, буде 8 маршрутів – 42 тролейбуси. 1 автобусний маршрут – їздить 7 великих автобусів, а буде 5  - 43 автобуси великого класу. відтак кількість маршруток скоротять з 235 до 148», - поділився розробник проекту.

Цих зауважив, що у новій мережі буде з’єднано деякі маршрути. Також франківці зможуть дістатися вулиці Хмельницького, Промислова, Ленкавського, Левицького, Деповська, Кисилевської, Микитинецька. Також курсуватиме маршрутка у зворотному напрямку Набережної.

За словами Михайла Смушака, після презентації протягом двох-трьох тижнів можна буде ще внести зміни у проект. Опісля його винесуть на розгляд виконкому. Відтак, новий конкурс перевізників що проходитиме в жовтні, здійснюватиметься за новою схемою.

Фото: Денис Квасов