У франківських маршрутках полюють на роззяв


Кишенькові крадіжки – явище не нове. А з початком осені ще й доволі поширене. Так, з настанням холодної пори, в івано-франківських маршрутках все активніше почали промишляти кишенькові злодії.

Жертвою зловмисників стала й мешканка Івано-Франківська Оксана. Дівчина позбулась гаманця у вранішній тисняві, коли їхала до університету. Зізнається, що навіть не помітила хто саме її обікрав.  Тож не впевнена, що звертатиметься до правоохоронців. Каже, грошей багато при собі не мала, та й гаманець був старенький.

Натомість, у секторі з зв’язків громадкістю Управління МВС в Івано-Франківській області запевняють, що звертатись до міліції в таких випадках все ж таки варто.

«Бувало що, після приїзду міліції, коли крадія було спіймано на гарячому жертви відмовлялися писати заяви, вважаючи це дрібницями», - зауважують у прес-службі УМВС.

Загалом, з початку року до них надійшло близько 40 заяв про кишенькові крадіжки, із них вдалося розкрити тільки 12. Адже часто потерпілі не в змозі описати злодія, повідомити точне місце та час крадіжки.

«А жертвами кишенькових злодіїв зазвичай стають жінки. Нині зловмисники найчастіше працюють у громадському транспорті. Особливо це характерно у час пік, - зранку ,коли люди їдуть на роботу або повертаються з неї. Також стати жертвою злодія можна в місцях масового скупчення людей, таких як супермаркет чи базар»,  – пояснюють у міліції.

Тож, щоб не стати жертвою кишенькового крадія , не варто залишати відкритими чи напіввідкритими сумки, не ставити цінні речі зверху на пакет чи в задні кишені. Бо такими діями люди, самі цього не усвідомлюючи, спонукають злодія на крадіжку.

Важливо, що зловмисники завжди використовують моменти тисняви, тому в такі моменти необхідно уважніше слідкувати за своїми речами.