У Калуші 71 сім’я перебуває під супроводом прикарпатських соцпрацівників


На офіційному сайті Калуської міської ради з’явився проект рішення про роботу Центру соціальних служб для сім’ї, діте та молодіКалуської міської ради. Проектом пропонують взяти звіт директора Центру до відома, та передбачити кошти для дільності установи за «Програмою розвитку системи соціальних послуг для сімей, дітей та молоді на 2014- 2020 роки" — у міському бюджеті 2014 року.

До грудня 2012 року у ЦСССДМ працювали директор та 3 спеціалісти. Станом на 20.09.2013 року в Центрі працює 13 фахівців із соціальної роботи , які не є державними службовцями (4 психологи, 3 соціальні педагоги, 2 юристи, 3 педагоги, 1 менеджер), йдеться у звіті Центру, доданій до проекту рішення, повідомляють"Вікна".

Із введенням до штату ЦСССДМ посад фахівців із соціальної роботи відмічається тенденція до активізації діяльності. Так, у звітному періоді, з метою раннього виявлення сімейного неблагополуччя, фахівцями із соціальної роботи відвідано  4462 сім’ї, в них виховується  5890 дітей. З’ясовано, що 98 сімей потребують першочергової допомоги. Здійснено спільно з суб’єктами соціальної роботи 160 соціальних інспектувань. Підготовлено документи та проведено 8 засідань координаційної ради з питань соціального супроводу сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах  під головуванням заступника міського голови.

На основі рішень дорадчих органів, а також за особистими зверненнями сімей під соціальний супровід взято 71 сім’ю, в них 164 дитини. З позитивним результатом у поточному році із соціального супроводу знято 22 сім’ї, в них 37 дітей. Із метою мінімізації складних життєвих обставин  9 осіб взято під соціальний супровід.

За звітний період соціальною роботою Центру охоплено 33 особи, які засуджені без позбавлення волі та 9 осіб звільнених з місць позбавлення волі.