У Києві вбили колишнього парламентаря-регіонала Калашникова


Міністерство внутрішніх справ повідомило про смерть «громадянина Калашникова Олега Івановича» внаслідок вогнепального поранення. Тіло колишнього народного депутата від Партії регіонів виявили в Києві «за місцем проживання».

Як мовиться в повідомленні, розкриття злочину взяв під особистий контроль Василь Паскал, який нині виконує обов’язки міністра внутрішніх справ, пише Радіо Свобода.

Радник голови МВС Антон Геращенко, зі свого боку, повідомив, що Олега Калашникова застрелили на порозі його помешкання.

Як написав він у фейсбуці, справа порушена за статтею про умисне вбивство.

При цьому, заявив він, будуть розглядатися, зокрема, версії про політичну діяльність Калашникова, його бізнес-інтереси, серед того щодо позик і боргів, особисті відносини, пограбування й інші.

Щодо першої можливості, зауважив Геращенко, розглядатимуть можливу участь Калашникова в організації, фінансуванні й модерації «так званого тітушчиного «антимайдану» в Маріїнському парку» біля будівлі Верховної Ради в Києві.

«Немає сумніву, небіжчик дуже багато знав про те, хто і як фінансував «антимайдан», який коштував (колишньому президентові Віктору) Януковичу та його камарильї по кілька мільйонів гривень на день», – написав Геращенко.

За його словами, ці таємниці Калашников візьме з собою в могилу, але він був не єдиним, хто «багато знав про те, хто і як фінансував «антимайдан».

Агентство «Українські новини», зі свого боку, наводить слова неназваного родича вбитого про те, що «останнім часом Калашникову погрожували фізичною розправою за політичні погляди, зокрема, за заклик широко відзначати 70-річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні».

Наприкінці минулого місяця, березня, Генеральна прокуратура повідомила, що разом зі Службою безпеки України перевірить Олега Калашникова щодо його причетності до організації «тітушок» під час Євромайдану і до сепаратизму.

Калашников, який став відомий 2006 року після нападу на знімальну групу телеканалу «СТБ» біля Верховної Ради, не приховував своїх «радянських» поглядів, а нову владу України ще рік тому називав «хунтою».