У липні на Прикарпатті зафіксували зниження цін на продукти


Головне управління статистики в Івано-Франківській області повідомляє, що за даними Державної служби статистики, індекс споживчих цін (ІСЦ) у липні поточного року в Україні склав 99,9%, за січень–липень – 100,1%. В області індекс споживчих цін становив 99,7%, з початку року – 99,6%.

Серед регіонів у липні поточного року зниження споживчих цін (на 0,6–0,1%) зафіксовано у Київській, Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській, Житомирській, Кіровоградській, Тернопільській, Херсонській областях, АР Крим, Вінницькій, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Рівненській, Сумській, Хмельницькій, Черкаській  та Чернівецькій областях. У Волинській, Луганській, Полтавській та Чернігівській областях індекс споживчих цін склав 100,0%. Приріст споживчих цін на 0,1–0,3% зафіксовано у Харківській області, м.Києві,  Дніпропетровській, Одеській областях  та  місті Севастополь.

На споживчому ринку області у липні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 0,7%. Найбільш суттєво (на 12,9%) подешевшали овочі. На 3,0–0,1% знизилися ціни на фрукти, яловичину, сало,  кисломолочну продукцію, свинину, сметану, крупи, кондитерські вироби з борошна, молоко, сири. Водночас, відчутно (на 11,6%) зросли в ціні яйця. На 3,5–0,5%  подорожчали  рис, цукор, масло, м'ясо птиці, макаронні вироби, риба  та продукти з риби.