У першому півріччі міську казну Івано-Франківська поповнено на 205,3 мільйона гривень


Цей показник на 15,1 млн.грн. перевищує рівень минулорічних податкових надходжень.

Найбільшого росту досягнуто з податку на доходи фізичних осіб-11,2 млн.грн. Єдиного податку надійшло 22,5 млн.грн., що на 6,96 млн.грн. більше аналогічного періоду минулого року.

Окрім того, івано-франківськими міндоходівцями забезпечено надходження збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності в сумі 3,2 млн.грн., збору за першу реєстрацію транспортного засобу - 2,2 млн.грн., збору за місця для паркування транспортних засобів - 238,3 тис.грн., збору за провадження торговельної дiяльностi нафтопродуктами, скрапленим та стиснутим газом - 99,1 тис.грн., екологічного податку - 82,1 тис.грн., та ін.

Такі показники надходжень до міського бюджету досягнуто внаслідок активної позиції Івано-Франківської ДПІ щодо розширення бази оподаткування, застосування ефективних методів адміністрування податкових платежів, запобігання ухиленню від оподаткування та мінімізації податкових зобов’язань, пошуку резервів додаткових надходжень. І, як свідчить динаміка бюджетних надходжень,  робота у  зазначеному напрямку  дає свої результати у вигляді добровільної та адекватної сплати податків усіма платниками.