У приміщенні, де відбуває покарання Юлія Тимошенко немає жодних відеокамер чи "засобів нічного бачення" – прес-служба ДПтС


Прес-служба ДПтС не на жарт здивована заявами засудженої Ю. Тимошенко щодо умов її тримання у ЦКЛ № 5.

Оскільки те, про що вона говорить, важко не те, що організувати таким чином, та навіть вигадати. У зв’язку з цим, ДПтС знову спростовує неправдиві коментарі останньої, аргументуючи свою позиції фактами.

В приміщенні, де тримається засуджена немає жодної відеокамери, у тому числі прихованих камер та "засобів нічного бачення". Відповідно, відеонагляд за Ю.Тимошенко та іншими засудженими жінками (що перебувають на лікуванні) не ведеться. Це на власні очі мали змогу побачити усі відвідувачі засудженої, у томі числі і представники моніторингової місії Європарламенту Пат Кокс та Александр Квасневський. Красномовно на користь цього факту, також свідчить і те, що сама засуджена припинила свою політичну акцію протесту, коли всі камери були прибрані.

Про це до речі ЗМІ інформував ніхто інший, як її захисник С. Власенко. Не відповідає дійсності й інформація про кількість осіб, які перебувають поряд із засудженою Ю.Тимошенко в лікарні. Так, безпосередньо в палаті крім самої Ю.Тимошенко знаходиться лише одна хвора жінка, яка також направлена на лікування з виправного закладу. Варто зазначити, що за період тримання засудженої Ю. Тимошенко у ЦКЛ лікування пройшли близько 10 засуджених жінок. Персонал лікарні та працівники Качанівської колонії до палати засудженої заходять інколи та лише за необхідності. Варта з числа співробітників виправної колонії здійснює лише охорону блоку, де утримуються засуджені, і це всього дві особи. Аж ніяк не йдеться про присутність когось безпосередньо у палаті.

Варто зазначити про банальну річ - охорона приміщень, де перебувають засуджені – це обов’язок пенітенціарних закладів, адже йдеться про осіб, які засудженні до покарання за певні злочини.