У Росії майже 10 тис. десантників привели в повну бойову готовність


У Росії три з'єднання повітряно-десантних військ (ПДВ) загальною чисельністю близько 10 000 осіб було приведено в бойову готовність у рамках раптової перевірки.

«У рамках проведення раптової перевірки на території Іванівської, Ульяновської і Волгоградської областей за тривогою було піднято три з'єднання повітряно-десантних військ. Протягом доби в бойову готовність загалом було приведено близько 10000 десантників», – повідомляє міноборони РФ.

Для здійснення операції з аеродромів Східний (Ульяновськ) і Північний (Іваново) екіпажі Іл-76 здійснили більше ніж 40 вильотів літаків.

Відомо також, що у Волгоградській та Ульяновській областях на станціях залізничної навантаження завершують формування двох військових ешелонів.

Також військові кораблі Каспійського флоту РФ переведено в повну бойову готовність. З пунктів постійного базування в Астрахані та Махачкалі в райони розосередження в Каспійському морі вийшло близько 40 бойових кораблів і суден забезпечення.

Усього на Каспійській флотилії піднято за тривогою близько 3 тис. військовослужбовців і більше ніж 120 одиниць військової техніки.

Вголос