У США на параді до Дня незалежності сталася стрілянина, є загиблі


Щонайменше шестеро людей загинули, два десятки отримали поранення під час стрілянини на параді до Дня незалежності у містечку Гайленд Парк біля Чикаго, штат Іллінойс.

Про це повідомляє телеканал CNN, передає Укрінформ.

«Поліція Гайленд-Парку застосовує заходи реагування на інцидент зі стріляниною, який стався в центрі міста під час параду 4 липня. Інцидент перебуває в активній фазі, тож усім особам рекомендовано сховатися у безпечному місці», - цитує телеканал оголошення муніципалітету.

Тим часом за інформацією правоохоронців, пошук підозрюваного триває. За попередніми даними, напад здійснив білий чоловік віком 18-20 років, одягнений у світлу футболку.

Фото: WBBM

Очевидці стверджують, що чули гучні звуки, які спочатку сприйняли за петарди, однак потім стало зрозуміло, що стався інцидент із кількома десятками пострілів з вогнепальної зброї.

На місці працюють загони поліції та співробітники ФБР.

Як відомо, День незалежності США відзначається щорічно 4 липня на честь прийняття Декларації незалежності США від Великої Британії, яка стала одним з центральних моментів Американської революції 1775-1783 років. Декларація стала першим в історії документом, що проголосив принцип суверенітету як основи державного устрою.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!