У Тлумачі жінку звинувачують у жорстокому поводженні з собаками


Жительку Тлумача, що на Прикарпатті, сусіди звинувачують у жорстокому поводженні із собаками. Волонетри "Дому Сірка" отримали відео, на якому чути виття собак. Після цього вирішили перевірити, чи дійсно власники знущаються над тваринами.

Волонтерам поскаржились небайдужі жителі Тлумача. Місцевий житель Ігор Дупляк розповів, що у напіврозваленій будівлі утримують приблизно десять собак, а поліція не реагує на виклики, передає Суспільне.

За його словами, вже більше двох років він чує виття собак із цього подвір’я, адже мешкає на сусідній вулиці. За цей час він тричі самовільно заходив у двір та випускав тварин.

"Тут була будова з цегли, у якій було близько десяти собак. І я це два рази розбивав. Третій раз, коли пропала в мене вівчарка, я прийшов туди і зі злості ледь двері їм не вивалив. У мене були проблеми з поліцією, - розповідає чоловік. - Зараз того нема, але я чув, що собаки воюють в хаті".

У Тлумачі на Прикарпатті жінку звинувачують у жорстокому поводженні з собакамиСуспільне Карпати

У Тлумачі на Прикарпатті жінку звинувачують у жорстокому поводженні з собаками

На подвір’ї, де виють собаки, нікого не було. Волонтери вирішили викликати поліцію. Екіпаж приїхав за десять хвилин. Знімати їхні дії на території подвір’я заборонили. Власниця тварин Мирослава Козубач пояснила поліцейським та волонтерам, що у неї лише дві собаки. В приміщення, в якому утримує їх, не пустила. За її словами, якщо відкрити двері, то пси втечуть і бігатимуть городами. Собак вона не випускає на вулицю, бо раніше одну тварину отруїли.

"А чого я знущаюсь над собаками - поняття не маю. Я не можу над собаками знущатись. Ми за ними їмо хліб. За собак і кішок ми живемо. Виють вони тоді, коли я з дому відлучаюся, то вони за мною виють. А потім все добре", - сказала Мирослава Козубач.

У Тлумачі на Прикарпатті жінку звинувачують у жорстокому поводженні з собакамиСуспільне Карпати

Оглянути тварин волонтери змогли через щілини у дверях. За словами волонтерки Олени Медвідь, фактів жорстокого поводження немає. Власницю можна звинуватити хіба лише за неналежне утримання через те, що не випускає тварин на вулицю. За її словами, ймовірно, саме через це собаки і виють.

"На даний момент дві собаки – неполічені. Судячи з усього, вони є ситими. Заява була написана і з власницею проведена профілактична бесіда. Поки що до відповідальності немає за що притягувати, - говорить Олена Медвідь. - Будемо слідкувати. Поліцейські теж взяли до уваги цю адресу, цей будинок і цю жінку".

За словами речниці обласної поліції Христини Максимчак, екіпаж поліції провів профілактичну бесіду з власницею собак. Також поліцейські пообіцяли регулярно перевіряти цю адресу.

До слова, нещодавно цілу ніч прив'язаним у воді провів собака у Болехові на Івано-Франківщині.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!