У Вербну неділю в прикарпатських храмах збиратимуть кошти для постраждалих від війни


Сьогодні, 8 квітня відбулась прес-конференція з нагоди проведення в Івано-Франківську Хресної дороги вулицями міста та Ювілейного року Божого Милосердя..

Серед іншого митрополит Володимир Війтишин анонсував, що у вербну неділю прикарпатці доєднаються до акції, яку оголосив Папа Франциск по збору коштів для постраждалих від війни на Сході України, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

"Ми будемо єднатися у Квітну неділю з Святішим Отцем і всім світом у зборі коштів для постраждалих під час конфлікту на Донбасі українців. Ми говорили з Папою, що в Європі є близько мільйона біженців з Сирії, які скаржаться на біду і просять допомоги в той же час в Україні понад два мільйони внутрішніх біженців, які теж потребують уваги. Саме тому Святіший Отець прийняв рішення організувати збір коштів по всіх церквах світу, щоб допомогти постраждалим від війни, а також вкотре нагадати всім, що в Україні іде війна", - наголосив Владика Володимир.

Митрополит також зауважив, що у цей благодатний час Року Божого Милосердя ми маємо не тільки просити в Господа про милосердя, але і бути милосердними до наших братів.