У яку нерухомість вигідно інвестувати у 2022 році


Ринок нерухомості росте, пропонуючи все більше привабливих варіантів вкладення вільних коштів.

За підсумками минулого року інвестиції в новобудови вважаються найнадійнішим та найприбутковішим способом примноження капіталу. А окупність таких вкладень може становити до 10 років.

Тенденції ринку

Останніми роками зростає число приватних інвесторів у сфері нерухомості. Але найбільше така тенденція спостерігається у секторі прибуткового житла. Тобто, прогнозується збільшення кількості охочих купувати квартири та цілі будинки з перспективою здачі в довготривалу оренду. При цьому частка таких інвестицій може зрости до 20% вже у ближчі 5 років.

Найбільш привабливими для інвестування залишаються великі міста та обласні центри. Так, аналітики компанії blago developer відмічають збільшення інвестицій в будівництво на території Івано-Франківська. Сприятливі умови для ведення бізнесу, рівень інфраструктури, наявність рекреаційних зон, туристичний розвиток, транспортна розв’язка формують високий рейтинг привабливості міста, що і стимулює інвесторів вкладати кошти в нові будівельні проєкти.

Куди вигідно інвестувати

Хто бажає примножити капітал, експерти радять вкладати в первинну нерухомість ще на стадії будівництва. При виборі житлового комплексу слід звертати увагу на локацію, якість будівництва та надійність забудовника.

На сьогодні інвестиційно привабливими об’єктами будівництва у місті Івано-Франківськ вважаються:

  1. Сучасний район Manhattan (перетин вулиць Левицького та Ленкавського, поруч з озером).
  2. Район Manhattan UP (перетин вулиць Левицького та Набережної).
  3. Дохідний дім А5 (поруч з транспортною розв’язкою Північний та Південний бульвари).
  4. ЖК Family Plaza (вул. Крайківського, поблизу парку Воїнів-визволителів).
  5. ЖК UNION (вул. С. Бандери).
  6. ЖК Main House (перехрестя вулиць Коновальця-Сахарова).
  7. ЖК Авторський (вул. Січових Стрільців).

Також привабливими для інвестування вважаються житлові комплекси з інфраструктурою для відпочинку та поруч з парковими зонами. Ідеальним прикладом є елітні комплекси Parus (на березі міського озера) та Royal Hall (вул. Шевченка).

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!