Український "Хатіко": на Одещині помер пес, який прочекав свого хазяїна з роботи 10 років


У Іллічівську під Одесою жив місцевий Хатіко—сенбернар по кличці Лорд, який 10 років прочекав свого хазяїна з роботи у будівлі поліклініки №1 і помер днями від хвороб і травм.

Про це повідомляє «Вести Іллічівська».

Місцеві жителі розповідають, що 13 років тому в лікарні працював самотній літній чоловік, а Лорд щодня проводжав хазяїна на роботу. Одного разу, не дочекавшись повернення чоловіка—хазяїн помер на робочому місці—собака так і залишився сидіти біля поліклініки. Так пройшло 10 років.

Собаку не раз намагалися забрати додому, але Лорд незмінно повертався на свій пост.

«Місяць тому Лорда знайшли ледве живим. Його відразу передали ветеринарові, а після огляду діагностували захворювання крові, глисти в серці, хвороба нирок, ушкодження від петард, а в легенях—кулю» ,—розповів житель Іллічівська Валерій Петришин і додав, що стріляти по собаці могли місцеві так звані «догхантеры».

Щоб врятувати Лорда, волонтерам довелося везти його в одеську ветклініку, а гроші на лікування збирали усім містом.

«Ми змогли продовжити йому життя рівно на місяць. За два дні до смерті сенбернара виписали, і його погодилася забрати до себе одна сім'я. Лікарі говорили, що пес йде на поправку, і ми навіть почали шукати коляску для його задніх лапок, щоб він міг нормально пересуватися» ,—поділилася волонтер Світлана Брайченко.

Але, за її словами, за два дні в прийомній сім'ї пес «ніби згас» , дуже затужив: «Поклав голову на лапку, заснув і більше не прокинувся». Лорда вже поховали в районі старого Малодолинского кладовища, і тепер волонтери збирають гроші на пам'ятник відданій тварині.

Пізніше стало відомо, що сенбернарові по кличці “Лорд”, який більше 10 років жив на вулицях Іллічівська і якого знали не лише жителі, але і гості міста, встановлять пам'ятник в парку біля міської поліклініки. Таку ідею озвучили активісти, які займалися лікуванням собаки в останні дні її життя і працівники Іллічівської поліклініки, які годували пса усі ці роки. Про це розповіла мешканка Іллічівська Світлана Брайченко яка виходжувала Лорда після хвороби.

За її словами, на сьогодні активісти вже знайшли скульпторів в Одесі, які готові виготовити скульптуру безкоштовно.

«Гроші знадобляться тільки на матеріали, це близько 25 тисяч гривен–говорить Світлана Брайченко.–Зараз ми шукаємо варіанти дешевше і як тільки нам озвучать точну суму, ми організовуємо акцію серед жителів Іллічівська по збору коштів на пам'ятник Лордові. Його дуже багато хто знав і любив, тому я упевнена, що акція знайде відгук в серцях наших жителів».

Світлана Брайченко додала, що вже зараз небайдужі жителі міста жертвують гроші на пам'ятник. А працівники поліклініки навіть знайшли місце, де він стоятиме. Пам'ятник Лордові, як нагадування про те, що ніколи не можна здаватися.