Укренерго закликало українців ощадливо споживати електроенергію у вечірній час


Національна енергетична компанія “Укренерго” просить українців обмежити споживання електроенергії з 19.00 до 22.00 години.

Про це компанія написала в Telegram. 

"В енергосистемі значно знизився доступний обсяг потужності та резервів. Причина – зупинені на ремонт енергоблоки електростанцій, які зазнали масованих ракетних і дронових ударів росіян упродовж осені-весни. Також триває сезонна ремонтна кампанія на атомних електростанціях. Зупинені енергоблоки не виробляють електроенергію, тому енергосистемі потрібно активувати всі доступні резерви для забезпечення споживачів електрикою"- кажуть у компанії.

В Укренерго також повідомили, що наразі імпорт електроенергії в Україну не відбувається. Експорт триває в Польщу та Молдову лише в ті години доби, коли в енергосистемі є надлишок потужності і українські споживачі забезпечені енергоживленням. Адже теперішні технології не дозволяють зберігати великі обсяги електроенергії довгий час

"Допомогти енергосистемі стабільно працювати може кожен з вас, зменшивши своє споживання у вечірні години – з 19.00 до 22.00. Вимкнувши декілька електроприладів або використовуючи їх вдень або вночі, ви допомагаєте зменшити навантаження на енергосистему та полегшити її балансування",- просять в компанії.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!