В бібліотеках Прикарпаття активно впроваджують інновації, проте не забувають і про оновлення книжкових фондів


На Прикарпатті відбувся міжнародний семінар-практикум для директорів районних Народних Домів та Будинків культури Івано-Франківської та Львівської областей. Учасники ознайомилися з роботою культурно-мистецьких закладів області. Під час практичного семінару директори мали змогу обмінятися досвідом роботи та методичними розробками, ознайомитися з роботою творчих колективів.

Як зазначив начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Володимир Федорак, за останні роки, завдяки підтримці з боку держави  та в рамках соціальних ініціатив Президента України на Прикарпатті вдалося забезпечити належні умови для функціонування закладів культури області, які доступні будь-якому мешканцю незалежно від місця проживання.

«Загалом на Прикарпатті функціонує майже 1600 закладів культури і мистецтв. На щастя нам вдалося не лише зберегти наявну мережу закладів культури, а й провести модернізацію та оновлення матеріально-технічної бази у більшості з них і ця робота триває й далі. Окрім того, креативний підхід до організації роботи та використання сучасних технологій вдихнули нове життя в клубні установи та бібліотечні заклади області. Послуги бібліотечних закладів, де можна не лише читати книжки, а й користуватись Інтернет доступні кожному», – наголосив Володимир Федорак.

Під час семінару-практикуму учасники відзначили активну роботу бібліотечних закладів Івано-Франківщини над впровадженням інновацій в обслуговуванні різних категорій користувачів, інтенсивно використовуючи новітні технології. В усіх центральних районних бібліотеках активно діють Інтернет-центри, загалом вже комп’ютеризовано 110 бібліотек, 60 з яких сільські.

Проте не забувають на Прикарпатті і про важливість книги. Лише за 2013 рік до обмінно-резервного фонду бібліотек області з початку 2013 року надійшло  майже 9 тисяч видань.