В Долині перекрили дорогу, вимагаючи бронетехніку для батальйону «Прикарпаття»


28 липня громадські активісти перекрили дорогу в місті Долина, вимагаючи надати 5-му батальйону «Прикарпаття» важку бронетехніку. Активісти запевняють, що відвозили хлопцям на передову допомогу і мали зможу на власні очі переконатись, яке у хлопців озброєння.

Активісти запевняють, що відвозили хлопцям на передову допомогу і мали зможу на власні очі переконатись, яке у хлопців озброєння.

«Ми прийшли сюди, тому що наші хлопці воюють на Сході. Люди забезпечили їх всім від шкарпеток до бронежилетів. Хай держава дасть їм бронетехніку, щоб воювати, їх вбивають. Наші хлопці возили туди допомогу, спілкуватись з хлопцями. Наші хлопці копають траншеї лопатами, а сепаратисти тракторами»,- каже один з учасників акції Сергій.

«Нас обурило те, що міністерство оборони не дбає про своїх людей. Хлопці мають автобус і автомати. Ми хочемо, щоб хлопців передислокували ближче до тилу або дали їм бронетехніку», розповідає учасник акції Віктор.

Мати одного з бійців батальйону «Прикарпаття» Леся зі сльозами на очах говорить: «Я сама купувала сину бронежилет. Ми самі купуємо продукти і пересилаємо. Наші діти ж там воюють». Жінка розповідає, що по телефону син переконує її, що в нього все добре, хоча вона розуміє, що насправді все не так.

Блокування дороги тривало менше години. Проте, люди розповіли, що ця акція була попереджувальною і блокування автошляхів триватимуть доти, поки 5-тий батальйон не отримає всієї необхідної бронетехніки.

Галицький кореспондент