В Івано-Франківську буде створено «Студію дитячої тележурналістики»


При комунальному підприємстві в Івано-Франківську планують створення «Студії дитячої тележурналістики». А також дітей протягом року долучатимуть до профорієнтованих проектів і благодійності.

Про це йшла мова під час сьогоднішньої прес-конференції «Фестивалю дитячого дозвілля», повідомляє кореспондент «Бліц-інфо».

Опісля проведення фестивалю організатори планують створити першу в Івано-Франківську дитячу телестудію.

«Вже є рішення, що при відповідному комунальному підприємстві буде створено "Студію дитячої тележурналістики". За результатами фестивалю, діти, які зареєструвалися в ньому, автоматично будуть членами цієї студії. В рамках роботи такого проекту будуть різноманітні можливості та навчання для дітей, до прикладу - спробувати себе у ролі телеведучого, оператора, навчатимуться діти й монтувати відео», - розповідає директор КП «Івано-Франківський міський рекламно-інформаційний центр» Вікторія Шахоріна.

Організатори планують в рамках такого заходу посилити і зацікавити дітей у соціальній активності. Також дітей долучатимуть до різноманітних акцій профзоорієнтованих на їх одноліток з обмеженнями, сиріт тощо.

«Вже є домовленості про те, що одна з міських пекарень готова прийняти дітей, щоб навчити дітей під керівництвом працівників пекти різноманітні хлібо-булочні вироби. А після такого майстер-класу діти або забирають їх з собою, або подарують потребуючим. Це буде видно пізніше» - пояснює Вікторія Шахоріна

Загалом, організатори планують, що такого роду заходи будуть відбувати протягом всього року аби якоомога сильніше зацікавлювати дітей в альтернативних корисних видах дозвілля.

Нагадаємо, що 22 вересня в Івано-Франківську відбудеться «Фестиваль дитячого дозвілля», який дасть початок проектові.