В Івано-Франківську до нового опалювального сезону готові на 95%


До 1 жовтня місто Івано-Франківськ має вийти на 100 % готовність будинків до подачі теплоносія.

Станом на 10 вересня в Івано-Франківську всі будинки, що обладнанні централізованим опаленням пройшли випробування на щільність. Однак лише 95% мають паспорти готовності.

Про це повідомили кореспондента «Бліц-Інфо» в департаменті комунального господарства транспорту та зв’язку.

«Що стосується паспортів готовності, які підтверджують готовність будинку до зими, то на сьогодні, вже складено на понад 95 % житлових будинків. Тобто, 95 % житлових будинків готові до зими повністю. Решту 5 % будинків – це ті, де проводяться ті чи інші ремонтні роботи. А от, що стосується готовності до опалювального сезону об’єктів соціальної сфери, освіти і науки, культури, медицини, то всі вони готові на 100 %», - зазначають у департаменті.

Нагадаємо, в Івано-Франківську централізованим опаленням обладнано 836 будинків. Із них 669 – перебуває на балансі комунального підприємства «Єдиний розрахунковий центр», 35 –  на балансі комунального підприємства «Дирекція замовника», 49 – житлово-будівельних кооперативів, 33 – ОСББ, а також: 19 гуртожитків сімейного типу, 18 гуртожитків ВНЗ, 5 інших відомчих будинків та 8 приватних будинків.

Тепловий носій у зазначені будинки подається двома підприємствами – ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» (в 571 будинок) та ТзОВ «Станіславська теплоенергетична компанія» (в 265 будинків).