В Івано-Франківську фахівці повторно розглянули проект будівництва «Церкви всіх святих українського народу»


На містобудівній нараді в департаменті містобудування та архітектури Івано-Франківська фахівці черговий раз розглянули проект будівництва «Церкви всіх святих українського народу» по вулиці Декабристів.

Нагадаємо, перша містобудівна нарада по даному проекті була у червні місяці. Замовником будівництва є церковна громада УГКЦ.

За словами, архітектора-проектанта Ярослава Дорошенка – це має бути невеличка церква розміром 12,5х17 м, площею близько 130 метрів2 та 18 метрів у висоту. Храм буде вміщувати приблизно 100 парафіян. До того ж  будівля буде захована серед зелених насаджень та розміщена неподалік від дамби річки Бистриці Надвірнянської, повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

Як зазначив головний архітектор міста Івано-Франківська Володимир Гайдар, проектант мав визначитись зі стилем будови, облаштувати ансамбль території та орієнтувати вісь храму на дзвіницю чи саму церкву.

Свій проект Ярослав Дорошенко назвав «новою лемківською архітектурою з східними елементами». Однак фахівці довго дискутували щодо того чи справді видніється лемківській стиль, адже у представленому проекті вбачають більше гуцульські елементи.

Підсумовуючи головний архітектор міста запропонував скрупульозно попрацювати  над пропорціями та вирішити стиль, оскільки зараз фахівці вбачають напрямок «неотрадиціоналізму» іншими словами «пошуком чогось свого».

В цілому містобудівною радою проект ухвалений, тепер проектант має доопрацювати деталі та подати матеріали до департаменту на погодження.