В Івано-Франківську лікуватимуть ведмежат


Дана акція організовується студентами - медиками, які є членами Європейської Медичної Студентської Асоціації. Цей проект належить до освітньої галузі організації, проводиться у багатьох країнах Європи (Португалія, Нідерланди, Польща, Німеччина та ін.).В Івано-Франківську проводиться вже 6 рік поспіль, варто зазначити, що проект був реалізований вперше саме в нашому місті, враховуючи всю географію України, ще в грудні 2007 року.

Метою даного проекту є полегшення спілкування дітей з лікарями, виховання удітей відчуття відповідальності, турботи, усвідомлення батьками необхідності профілактики захворювань, подолання страху перед «білими халатами». 

Найцікавішим для дітей та найкоректнішим щодо батьків є проведення даного заходу у формі гри, де діти (віком 3-10 років), іграшкові ведмедики та студенти мають певну рольову участь: ведмедики – це діти, діти – батьки ведмедиків, студенти-медики – лікарі. Ця гра дозволяє вирішити дві проблеми одночасно: зменшення страху перед лікарями та дає можливість батькам проаналізувати поведінку своїх дітей у грі, побачити, як їхні діти відчувають, переживають хворобливі стани (на прикладі іграшкових ведмедиків).

Місцем проведення обирають великий зал, влітку – відкриту територію на свіжому повітрі (якщо дозволяє погода). Перед початком гри пояснюють її суть і правила. Після цього безпосередньо починається цікава та весела гра. Діти з ведмедиками оглядаються лікарями, проходять діагностичні, профілактичні, лікувальні процедури. « Teddy Bear Hospital» функціонувала наступним чином: дітки, виконують роль молодих батьків, проходять в реєстратуру, щоб зареєструватись та одержати карточку-направлення для відвідування лікарів. Роль хворих пацієнтів виконували ведмедики, а студенти-медики сприяючи налагодженню контакту в спілкуванні допомагають визначити недугу та подолати її. Так як, в лікарні функціонувало багато відділень, діти мають змогу побувати у таких лікарів: лор, окуліст, педіатр, стоматолог, травматолог, рентгенолог, хірург, кардіолог, косметолог, подивитися через мікроскоп в лабораторії та на записи УЗД. Після повного медогляду ведмедики отримують рецепт, за яким на діток в аптеці чекають приємні подарунки – сертифікати, наклейки, кульки, медальки та печиво.

Фоторепортаж з минулої "Лікарні для ведмежат".