В Івано-Франківську, незважаючи на рейди, процвітає стихійна торгівля


В обласному центрі Прикарпаття регулярно виникають стихійні ринки торгівлі. Найчастіше вони зустрічаються біля «законних» базарів та ринків, трапляються й в центральні частині міста.

Зазвичай, на продаж виставлена городина, ягоди, гриби, молочні продукти котрі везуть мешканці навколишніх сіл. Не гребують розкласти крам за межами дозволених територій і деякі винахідливі підприємці.  Звичайно, ні одна з таких торгових «точок» привабливості Івано-Франківську не надає.

Як повідомив кореспонденту «Бліц-Інфо» т.в.о. начальника управління торгівлі Івано-Франківського міськвиконкому Олег Гончак, щодо запобігання несанкціонованої торгівлі працює рейдова група, створена за розпорядженням міського голови у червні цього року. До неї входять спеціалісти управління торгівлі, УМВС міста Івано-Франківська, інспекторів КП «Муніципальна інспекція з благоустрою»  та інші.

«Ми проводимо рейди практично щодня, тому маємо значні успіхи по подоланню стихійних «точок» продажу. Зокрема, тільки за серпень було складено близько 70  адміністративних протоколів за несанкціоновану торгівлю. В основному за статтями 160 ( торгівля з рук в невстановленому місці), 152 (порушення правил благоустрою)», - пояснює Олег Васильович.

За словами Олега Гончака, незважаючи на активну роботу рейдової групи, побороти стихійну торгівлю в Івано-Франківську повністю поки що не вдається.

«От, до прикладу,  тільки за останній тиждень з 2 по 6 вересня було складено 12 протоколів. Зокрема, це продаж фруктів та овочів на Привокзальній, одягу на Дністровській,  канцелярських товарів на Галицькій. А буквально минулої п’ятниці ми склали два протоколи за несанкціоновану торгівлю на площі Ринок», - наголошує в. о. начальника управління торгівлі.

Пан Гончак зауважує, що управління постійно збирає нову інформацію про розміщення стихійної торгівлі, яку надає «Муніципальна інспекція по благоустрою».

«Ми, відповідно, цією рейдовою групою реагуємо, приймаємо рішення, попереджуємо чи складаємо протоколи», - каже Олег Гончак.