В Івано-Франківську почалася люстрація суддів


Сьогодні в Івано-Франківську відбувається народна люстрація суддів. В залі засідань ОДА присутні журналісти, представники громадськості і самі судді.

Як зазначалося раніше, 28 лютого та 1 березня ініціативна група Народної Ради Івано-Франківської області зустрічалася з суддями Івано-Франківського міського суду та Апеляційного суду Івано-Франківської області. Спершу – у вужчому складі, потім – з колективами. Судді попросили підтримки громади, адже деякі готові покаятися, пройти люстрацію чи звільнитися з роботи. При цьому дехто з них зазначив, що весь цей час на Майдані стояли їхні родини, а вони – допомагали коштами, пишуть Ліхтарі.

Першою до трибуни вийшла голова Апеляційного суду Іано-Франківської області Стефанів Надія Степанівна.

Вона розповіла що розмір її заробітної платні становить 20 тис.грн, розповіла про статки своєї сім’ї, але відповісти однозначно, чи брала хабарі так і не змогла.

- Якщо я скажу. що брала, це означатиме, що маю написати заву на звільнення, а якщо ні, то ви все одно не повірите, - заявила голова суду. Однак, наприкінці свого виступу від себе особисто і від імені своїх колег попросила вибачення і  додала, що готова піти з посади голови.

Від суддів очікують простого розкаяння в тому, що вони приймали несправедливі рішення і брали хабарі, а також обіцянки в майбутньому працювати чесно на сторожі законів і Конституції України та інтересів громади.