В Івано-Франківську протягом двох тижнів безкоштовно стерилізуватимуть безпритульних собак


Акцію проведуть волонтери міжнародної благодійної організації «4 лапи», що приїхали за запрошенням Івано-Франківської БО «Дім Сірка».

Як повідомив кореспонденту «Бліц-Інфо» представник «4 лапи», ветеринарний лікар Євген Балук, в їхніх планах за два тижні стерилізувати та вакцинувати близько 200 безпритульних тварин.

«Працюватимемо у двох пересувних ветеринарних клініках, плюс ще дві команди відловлюватимуть собак. Через добу, після всіх потрібних процедур собак буде випущено на попереднє місце проживання. Всі собаки, що побували в нашій ветклініці «отримають»  блакитну бірку, котра означатиме, що він стерилізований. Вже маємо на увазі певні «точки», де їх найбільше. Також до нас можуть звернутись жителі міста, якщо в їхньому дворі є безпритульні тварини», - пояснив ветлікар.

На думку волонтера «Дому Сірка» Лілії Пащенко, акція повинна показати, що зменшити кількість тварин можна гуманними методами.

«Ми не маємо точних даних, скільки саме безпритульних тварин у нашому місті. Та можу з впевненістю сказати, що не менше двох сотень. Зараз в Івано-Франківську точиться дискусія, яким шляхом зменшити їх кількість. Думаю, такі акції мають допомогти. Звичайно, це відбудеться не сьогодні, а за рік чи два. В будь-якому разі такий підхід кращий, ніж вбивство», - зауважує волонтер.

 Організатори також повідомили, що під час акції, з 9 до 19 вересня працюватиме телефон гарячої лінії – 067-921-2289. За цим номером мешканці Івано-Франківська зможуть повідомити про місце проживання безпритульних собак у своєму районі.