В Івано-Франківську скандальна забудова по Вірменській,1 "завалила" містобудівну нараду


В Івано-Франківську скандальна забудова по Вірменській, 1 зібрала чергову містобудівну нараду. Однак проектант Ярослав Дорошенко прийшов не підготовлений і не надав жодних матеріалів.

З часу першої містобудівної наради по проекту Вірменська, 1 пройшло близько місяця. Ще тоді радою було вирішено переглянути проект через двадцять днів. Проте, як зазначив головний архітектор міста проектанти матеріалів не надали, повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо»

«Ще 31 липня ми розглядали це питання і термін був 20 днів. Ми вже протермінували цей термін. Вже місяць фактично минув  з того часу, а ви ще досі  не подали матеріалів. За цей час вже можна було підготувати матеріали. Коли ви допрацюєте, щоб зібрати позачергову містобудівну раду?», - наголосив головний архітектор міста Володимир Гайдар.

Однак проектант забудови зазначив, що для нього є несподіванкою розгляд даного питання на містобудівній раді.

«Дане питання для мене є несподіванкою. Я не знав, що воно сьогодні має розглядатися. Для замовника теж несподіванка тому ми не готові показувати якісь матеріали. Як мінімум нам потрібно декілька тижнів, щоб попрацювати»,- виправдовувався Дорошенко.

Та головний архітектор міста Івано-Франківська Володимир Гайдар був категоричний. 

«Мені здається за місяць часу, що минув - це достатній термін. Наступного вівторка! Я не бачу проблеми в коригуванні та наданні відповіді на запитання по проекту забудови на Вірменські,1. Навіть якщо ви не приступали до цього, то на ці питання дати відповіді можливо. Бо я так розумію, що зміни швидше всього ми побачимо вже на будові», - зазначив Гайдар. 

Нагадаємо, на минулій містобудівній нараді були ряд зауважень по фасаду будинку, які проектант мав виправити.

Зокрема: запропоновано розглянути можливість поміняти пластику фасаду, змінити стіну, ескіз зовнішнього вигляду та дати на переробку конструкторам щодо урахування такої можливості. Також узгодити прохід від Площі Ринок та з боку Вірменської церкви. Зменшити висоту даху та пропрацювати над водовідведенням з даху ринви. На першому поверсі застосувати природній або штучний кольоровий камінь, зробити конструкції більш масивними.