В Івано-Франківську відшкодовуватимуть вартість лікарських засобів для гіпертоніків


Під головуванням заступника міського голови Івано-Франківська Михайла Вереса відбулося засідання міжвідомчої координаційної комісії щодо контролю за проведенням відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

Ще в квітні 2012 року була прийнята Постанова Кабінету Міністрів «Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою».

Члени комісії обговорили питання реалізації проекту в нашому місті.

У даний час в Івано-Франківську зареєстровано 44583 чоловік, хворих на гіпертонічну хворобу. У пілотному проекті задіяно 240 лікарів міських поліклінік, якими виписано за перше півріччя майже 75000 рецептів для мешканців міста, хворих на гіпертонію.

Із 132 аптечних закладів, які функціонують сьогодні в місті, в проекті задіяно 51. Найбільшими партнерами є КП «Обласний аптечний склад» та ТзОВ «ІВА-ФАРМ».

На засіданні комісії особливу увагу було звернено на необхідність проведення профілактичної та просвітницької роботи щодо захворювання на гіпертонію.