У парафії УПЦ Московського патріархату на Чорновола - спалах Covid-19


Спалах коронавірусу трапився в церкві УПЦ Московського патріархату, що на вулиці Чорновола,6 в Івано-Франківську. Та замість закриття храму керівництво УПЦ МП закликало прихожан не користуватись масками.

Наразі вже 10 людей мають підтверджений діагноз Covid-19. Серед хворих прихожани і священник Петро Танюк. Троє людей перебувають у важкому стані у реанімації. Про це Бліц-Інфо стало відомо з власних джерел.

За нашою інформацією, 11 червня храм на Чорновола закрили на добу, а минулої суботи, 13 червня там проводили дезінфекцію.

Втім, керуючий єпархією УПЦ МП Серафим, замість того, щоб вжити необхідних заходів, навпаки ігнорує всі карантині вимоги і закликає до цього інших. Зокрема 14 червня, попри спалах коронавірусу у храмі, тут проводили Богослужіння. Мало того, під час служби єпископ закликав прихожан ігнорувати карантин та не користуватися масками.

Нагадаємо, це вже не перший випадок ігнорування карантинних вимог у цій церкві. Зокрема, як повідомлялося раніше Івано-Франківський міський суд оштрафував їхнього священника на 34 тисячі за свідоме порушення правил карантину. Адже на Великдень він провів масові релігійні заходи без забезпечення учасників засобами індивідуального захисту та недотримання санітарних та протиепідемічних заходів.

Окрім того, наприкінці березня, не зважаючи на наказ Вселенського патріарха Варфоломія припинити проводити служби і обряди, в Коломийському і Косівському районах московський патріархат провів хресні ходи проти коронавірусу

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!