В Україні стартував національний тур "Кіно заради Перемоги"


На Вінниччині гвардійцям презентували кінострічку режисерки Катерини Степанкової “Вітер зі сходу”. Презентація відбулась у рамках національного туру ДержКіно України «Кіно заради перемоги».

Це перший показ кінотуру. Надалі різноманітні стрічки будуть презентувати військовим та вимушено переміщеним особам ще в 15 областях країни. Відкривала тур неперевершена Ада Миколаївна Роговцева, яка знімалася у фільмі.

Документально-публіцистична стрічка "Вітер зі Сходу" поєднує кадри із поїздок Ади Роговцевої на передову на сході України протягом 2014-2019 років із акторськими виступами на війні майстрів українського театру та кіно. Їхніми глядачами ставали місцеві жителі, які опинялися на лінії вогню чи вимушені були покинути окуповані міста та селища, та українські військові, які потрапляли на імпровізовані вистави безпосередньо з боїв, чергувань та виїздів.

«Варто було зробити один дзвінок і Ада Миколаївна одразу погодилась презентувати тур, – говорить Андрій Резоль, голова правління асоціації «Дивись українське». – Вона і так робить це без турів, їздить на фронт».

Разом із Адою Роговцевою фільм глядачам представила її донька, режисерка Катерина Степанкова, яка розповіла, що ці поїздки вони заснували ще на початку війни у 2014 році. Тоді вони одразу поїхали звільненими містами: у Лисичанськ, Сєверодонецьк і Слов’янськ.

Гвардійці відмічають, що такі заходи дають змогу збагатитися культурно, більше познайомитися з українським кіно та людьми, які його роблять. А також зрозуміти наскільки велике значення має кінематограф у нашому культурному житті.

"Сьогодні ми знову боремось за наш схід, за всю нашу вільну й незалежну Україну й за наше майбутнє на рідній землі, кожен своєю зброєю. Національний тур "Кіно заради Перемоги!" на підтримку українських військових та внутрішньо переміщених осіб розпочато. Далі буде!", - йдеться на сторінці Держкіно. 

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!