В Україні викрили схему продажу немовлят за кордон


Правоохоронці Києва викрили злочинне угруповання, організоване громадянами України та Китаю, яке переправляло немовлят за кордон під прикриттям сурогатного материнства.

Про це повідомила генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова під час спільної наради керівників правоохоронних та інших державних органів, пише Прямий.

“У столиці викрито масштабну схему переправлення немовлят за кордон, під прикриттям сурогатного материнства. Статусу підозрюваних вже набули 5 учасників злочинного об’єднання, з-поміж громадян України та Китайської Народної Республіки”, – розповіла вона.

За словами Венедіктової, впродовж 2018-2019 років члени угруповання організовували на території України схему продажу новонароджених дітей громадянам Китаю шляхом застосування допоміжних репродуктивних технологій.

Разом з тим генпрокурорка зауважила, що цього року на чверть більше облікованих кримінальних правопорушень за фактами торгівлі людьми, ніж минулого.

“Загалом впровадженні органів Національної поліції перебувало більше 700 кримінальних правопорушень цієї категорії, а це майже на 10% більше ніж торік. Передусім у місті Києві, Одеській, Дніпропетровській та Харківських областях”, – повідомила Венедіктова.

Також цьогоріч до суду скеровано обвинувальні акти та припинено протиправну діяльність чотирьох організованих груп, якими вчинено близько 50 злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!