Вбиство у Микуличині має ритуально-магічний характер з окультним нахилом, - прокуратура


Масове вбивство в Микуличині , що на Івано-Франківщині вчинила жінка, після чого – застрелилась сама. Спочатку вона вистріла у дітей, потім за його ж згодою, вистріла у чоловіка. Після того - вкоротила віку й собі.

Про це свідчать часточки пороху на її руках. Чоловік  на курок точно не натискав, адже таких слідів на його руках немає. На думку слідства, мотивом був певний світогляд жінки та чоловіка. Причина – спосіб життя, спосіб мислення родини. Адже, як встановило слідство, даний злочин має ритуально-магічний характер з окультним нахилом. У будинку чоловіка та жінки було виявлено книги магічно-окультного характеру. Їхній стан говорить про те, що їх неодноразового перечитували.

Про це сьогодні під час брифінгу для преси розповів прокурор Івано-Франківської області Ігор Настасяк, інформує кореспондент Бліц-Інфо. Тож, сьогодні 30 квітня було вирішено закрити кримінальне провадження у цій справі через смерть головної підорюваної.

На запитання журналістів чи встановило слідство зв'язок жінки чи чоловіка з окультними організаціями, прокурор відповів, що слідство не виявило інформації щодо їхнього перебування в секті. Також немає такої інформації від рідних, хоча у таких випадках родичі та близькі рідко діляться такою інформацією. Тим не менш, треба зауважити, що під час вбивста жінка перебувала у важкому психологічному стані. Про це свідчить ставлення до дітей у день вбивста. Адже, як розповів водій, що віз їх у гори, дорослі не спілкувались з дітьми, і фактично не звертали на них уваги.

Прокурор області також повідомив, що було опитано всіх свідків та можливих очевидців події. Було встановлено, що родина із трьома дітьми приїхала із Чернівецької області спеціально для вчинення самогубства. Про це свідчить відсутність елементарних речей та предметів гігієни, що зазвичай беруть у подорож.  

На думку слідчого,  місце обрали через те, що чоловік дуже любив гори. Також з’ясовано, що на місці події немає інших слідів, крім загиблих осіб. Зброю батьки привезли з дому. Вона була незареєстрована, адже дуже стара. Тож з'ясувати, звідки вона взялась у чоловіка неможливо. 

На запитання чому вирішили закрити кримінальне провадження саме зараз, Настасяк пояснив, що хотіли дати можливість рідним оскаржити це рішення.

До теми:

Трагічне вбивство у Микуличині: Правоохоронці шукають причини на Буковині

Свідки про вбивство у Микуличині: Тіла дітей лежали в ряд, гладкоствольна рушниця була біля мами