Відбулась координаційна нарада з питання вжиття необхідних спільних заходів щодо забезпечення законності на території обласного центру


Під головуванням прокурора Івано-Франківська Володимира Дем’яника відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів міста, на якій обговорено питання вжиття необхідних спільних заходів щодо забезпечення законності на території обласного центру.

У нараді взяли участь заступник прокурора та процесуальні керівники прокуратури міста, керівники УМВС, СДСБЕЗ, ВДІМ Івано-Франківського МВ УМВС України в області, заступник голови міської ради, а також начальник ОУ ДПІ в Івано-Франківську та заступник начальника Івано-Франківської об’єднаної державної фінансової інспекції. 
Прокурор міста Володимир Дем’яник зазначив, що протягом семи місяців поточного року прокуратурою у взаємодії з іншими правоохоронними органами міста проведена злагоджена робота щодо належного виконання законодавства, спрямованого на боротьбу зі злочинністю, що сприяло підвищенню правопорядку в місті. 

Під постійним контролем прокуратури знаходяться питання законності у сфері соціального та пенсійного забезпечення, боротьби із корупцією та хабарництвом, злочинністю та її організованими проявами у сфері економіки, незаконним обігом наркотичних засобів. 
Водночас, Володимир Дем’яник зауважив про належну реалізацію положень та застосування на практиці нового Кримінального процесуального кодексу України, його гуманізацію. Зокрема, слідчими органів прокуратури Івано-Франківська застосовується така новела, як інститут угод.

Поряд з цим, на нараді було наголошено на необхідності посилення  контролю прокуратури за якістю здійснення процесуального керівництва, а також посилення відомчого контролю керівництва Івано-Франківського МВ УМВС України в області за забезпеченням належної протидії злочинності.

За підсумками координаційної наради прийнято рішення про те, що керівникам правоохоронних органів Івано-Франківська слід вжити додаткових заходів для забезпечення дотримання законів при виявленні, розкритті і розслідуванні тяжких та особливо тяжких злочинів, звернувши особливу увагу на попередження та розкриття злочинів в сфері господарської та службової діяльності, а також їх профілактики.