Відтепер незвичайні номери можна встановлювати на всі транспортні засоби


Сервісні центри МВС створюють доступні та зручні послуги для українців. Відтепер платні номерні знаки можна встановлювати на всі транспортні засоби в Україні. «Красиві» поєднання із парних чисел як то «5577» або чийсь рік народження «2000» стали доступними не тільки власникам легкових автомобілів.

Від 24 липня набрала чинності Постанова, яка стосується Порядку державної реєстрації транспортних засобів і дозволяє платні номерні знаки абсолютно всім транспортним засобам.

Тож, власники мопедів, моторолерів, мотоциклів, три- і квадроциклів, вантажних авто, автобусів, якщо ви завжди хотіли певну комбінацію цифр і не могли її отримати, тепер можна.

Така процедура заміни номерного знаку, відповідно, означає перереєстрацію транспортного засобу. Вартість цієї послуги орієнтовно 512 грн (послуга + бланк свідоцтва). А вартість свого омріяного номерного знаку Ви можете перевірити онлайн.

Для перереєстрації, виберіть зручний вам територіальний сервісний центр МВС. І зареєструйтесь для отримання послуги.

Перелік документів, що треба мати з собою фізичній особі або юридичній особі можна переглянути тут.

Крім того, умови платного зберігання номерних знаків у сервісних центрах МВС змінено і продовжено на час воєнного стану. Знищення номерних знаків, які перебувають на зберіганні, відтерміновується до звернення власника. Тобто, якщо термін зберігання ваших номерних знаків вичерпався, ви його не продовжили, бо не маєте такої можливості саме зараз, то номерні знаки поки що не утилізують. Відлік терміну зберігання цих номерних знаків зупиняється та їх знищення не проводиться.

Надалі продовжити термін зберігання номерних знаків буде можливо вже після скасування воєнного стану. При цьому, якщо ви не маєте змоги сплатити за зберігання номерних знаків під час воєнного стану, то ваш номерний знак все одно залишатиметься на зберіганні. Оплату можна буде внести пізніше.

Зауважимо, передачу номерних знаків, які знаходяться на відповідальному зберіганні, до інших територіальних сервісних центрів МВС не передбачено законодавством.

Нагадуємо, що консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС в Фейсбук. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!