Відтепер прикарпатці будуть отримувати водійське посвідчення по-новому


Водійське посвідчення по-новому. В Україні діють нові принципи отримання права керування транспортними засобами. Відтепер під час складання і практичного, і теоретичного іспитів буде вестися фото- і відеофіксація

Також у новому наказі МВС оновлена Інструкція про порядок приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами та видачі посвідчень водія, а також затверджена Інструкція про використання технічних засобів контролю під час здачі іспитів.

Теоретичний екзамен приймається у спеціально обладнаному приміщенні ТСЦ МВС. Екзаменаційні білети містять 20 питань відповідних категорій транспортних засобів, право на керування якими людина претендує отримати. У кожному з них від двох до п'яти варіантів відповідей, і один - правильний.

У разі відкриття двох і більше категорій транспортних засобів теоретичний іспит складається за екзаменаційними білетами вищої категорії. Час проведення - 20 хвилин. Відлік починається з моменту виведення на екран монітора першого питання.

Теоретичний іспит вважається не зданим, якщо потенційний водій допустив три помилки, а також не надав відповідь у відведений час, або використовував додаткові електронні прилади, навчальну літературу, засоби зв'язку, пристрої зчитування або підказки інших осіб. Перездати його можна буде не раніше, ніж через 5 календарних днів, відлік яких починається з наступного після іспиту дня.

Результат успішно складеного теоретичного іспиту дійсний протягом трьох місяців.

Практичний іспит складається в тому ж ТСЦ МВС. Перед його початком екзаменатор повинен познайомити людину з порядком проведення. Приймання практичного іспиту проводиться у два етапи:

перший - на майданчику для навчання з початкового керування;
другий - в умовах дорожнього руху на певних ТСЦ МВС маршрутах (за винятком перевірки навичок керування транспортними засобами категорій A1, A, B1).
При цьому доступ до другого етапу практичного іспиту можна отримати лише в разі успішної здачі першого. Якщо людина тричі не склала практичний іспит, то вона повинна пройти повторний курс підготовки з практичного керування транспортним засобом у будь-якому закладі, і тільки тоді буде допущена до наступного іспиту.

У разі втрати чи викрадення посвідчення водія, нове оформляється та видається без складання іспитів. Якщо людина втратила або у неї вкрали посвідчення водія, отримане вперше, до закінчення терміну його дії, то ТСЦ МВС видає нове посвідчення, яке вважається виданим вперше, із зазначенням терміну дії втраченого або викраденого посвідчення.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!