Війтові прикарпатського села скасували вирок


30 січня в Апеляційному суді Івано-Франківської області нарешті закінчився розгляд справи щодо сільського голови Підгір’я Богородчанського району Романа Роспопи.

Нагадаємо, що Романа Роспопу звинувачували за низкою статей Кримінального кодексу, зокрема в зловживанні владою, службовому підробленні, отриманні хабара та в шахрайстві. Попри те, що було чимало запитань до цієї справи, згідно з вироком Богородчанського районного суду підгірський сільський голова мав провести за ґратами п’ять років.

Він, як пише газета "Галичина", оскаржив цей вирок в апеляційній інстанції. До речі, скаргу написала й прокуратура, представникам якої вирок видався зам’яким. Адже обвинувачення просило для Романа Роспопи вісім років позбавлення волі.


У першому реченні фігурує слово «нарешті» не випадково, бо кілька разів засідання Апеляційного суду з цього приводу не відбувалося — з якихось причин не було забезпечено явки підсудного, котрий перебуває під вартою. І ось 30 січня апеляційна інстанція винесла своє рішення.


Як нас повідомила прес-служба Апеляційного суду Івано-Франківської області, вирок скасовано в зв’язку з однобічністю та неповнотою досудового слідства. Враховуючи те, що Роман Роспопа був затриманий, коли ще діяв старий Кримінально-процесуальний кодекс, його справу скеровано на новий розгляд того ж Богородчанського районного суду, але вже в іншому складі.

Попри те міру запобіжного заходу — тримання під вартою — для Романа Роспопи не змінено. А в квітні виповниться вже два роки, як він, до речі, багатодітний батько, перебуває в Івано-Франківському слідчому ізоляторі.