Ворог обстріляв Запорізьку АЕС, ракети влучили у майданчик біля ядерних відходів


російські військові знову обстріляли майданчик Запорізької АЕС. Ракети влучили поблизу сухого сховища відпрацьованого ядерного палива.

Про це повідомляє у Телеграмі Енергоатом, передає Укрінформ.

“Вчора, 6 серпня, ввечері російські окупанти вкотре здійснили ракетні обстріли майданчика Запорізької атомної станції та міста Енергодар. Вони влучили по майданчику ЗАЕС безпосередньо поруч зі станційним сухим сховищем відпрацьованого ядерного палива (ССВЯП). Вочевидь, цілили саме по контейнерах ВЯП, які просто неба зберігаються поруч із місцями обстрілу. 174 контейнери, в кожному з яких по 24 збірки відпрацьованого ядерного палива”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що через ворожі ракетні обстріли було пошкоджено три датчики радіаційного моніторингу навколо майданчика ССВЯП Запорізької АЕС. Тому вчасне виявлення та реагування у разі погіршення радіаційної обстановки або витоку радіації із контейнерів відпрацьованого ядерного палива наразі неможливе, підкреслили в Енергоатомі.

Також повідомляється, що через безліч дрібних осколків від вибухів пошкоджено близько 800 кв. м віконних поверхонь в різних будівлях станції.

Внаслідок вибухів отримав осколкове поранення один працівник ЗАЕС – його доправили у міську лікарню.

«Всі російські військові, яких на майданчику ЗАЕС від дня її захоплення перебуває до 500 осіб, а також персонал терористичного Росатома заздалегідь сховались у бункерних приміщеннях станційних кризового центру та центру технічної підтримки», - зазначається в повідомленні.

За даними Енергоатома, російські військові стріляли також поблизу території заводу будівельних конструкцій та по водозабору м. Енергодар.

«Цього разу ядерної катастрофи дивом вдалося уникнути», - підкреслили в Енергоатомі.

У компанії вкотре наголосили на необхідності термінового виведення озброєних військових рф із території цивільного ядерного об'єкта України – ЗАЕС – та встановлення в районі розташування найбільшої в Європі Запорізької атомної електростанції демілітаризованої зони.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!