Виконком хоче регламентувати підзахоронення на старому кладовищі у Калуші


Звичне питання, яке час від часу виноситься на порядок денний виконкому Калуської міської ради — про підзахоронення у сімейну гробницю н старому кладовищі. Нині виконком саме розглядав таке питання за клопотанням однієї із мешканок міста.

— Гробниця розташована не старому кладовищі. Воно — закрите, і поховання тут, згідно із чинним законодавством, проводити не можна. Однак, людина має право забронювати місце для поховання. Наразі йдеться про місце у родинні гробниці, — доповів начальник управління ЖКГ Юрій Рекунов.

— Заберіть оце усе! Це ж у жодні рамки не входить. Давати живим людям дозвіл на поховання, — вигукнув міський голова Калуша Ігор Насалик. — У мене — родинна гробниця на 24 місця. То що, я маю за життя забронювати там собі місце, отримати дозволи?

Міському голові намагалися пояснити, що, якби кладовище не було закритим, то дозволу виконавчого комітету не треба було б. Людина ж подає відповідне клопотання за життя тому, що у разі, коли вона помре, не затягувати час на прийняття дозволу.

Виконком дав дозвіл на захоронення. Але, водночас, розглядає питання прийняття системного рішення, дія якого поширювалася б на всі подібні клопотання від громадян.